لیست محصولات شما

سبد خرید
خانه
منو
تماس
سبد
پروفایل
بازگشت

تاثیر رژیم غذایی بر ریزش مو (بخش دوم)

1400/7/12 12:21:00 بازدید: 9 امتیاز: 0 / 5 از 0 نظر نظرات: 0

قبل از مطالعه این مقاله ، پیشنهاد می شود تا بخش اول از این سری مقاله را مطالعه فرمایید.

غشای سلولی از اسیدهای چرب تشکیل شده است. برای سالم ماندن ، سلول ها به چربی های موجود در غذا وابسته هستند. اما اسیدهای چرب از جهات دیگر نیز نقش مهمی ایفا می کنند. آن ها بخش مهمی از سبوم هستند که توسط پوست ترشح شده و آن را نرم نگه می دارد. در عین حال ، این لایه به عنوان یک سد طبیعی در برابر تأثیرات خارجی عمل می کند و از پوست محافظت می کند. اسیدهای چرب ضروری (اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6) ، کوآنزیم Q10 و α- توکوفرول (ویتامین E) از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند. کمبود این مواد می تواند بر سلامت پوست تأثیر بگذارد و پوست را مستعد التهاب کند.

عناصر کمیاب

عناصر کمیاب نقش مهمی در متابولیسم مو دارند و بنابراین در رژیم غذایی نیز باید استفاده شود تا از ریزش مو جلوگیری شود. شاید کمبود روی در ریزش موی دایره ای (آلوپسی آرئاتا) وجود داشته باشد. همچنین در متابولیسم مو نقش دارد و کمبود آن منجر به تغییر در ساختار مو و ریزش مو می شود. مس جزء مهمی از آنزیم لیسیل اکسیداز است که مسئول پیوند متقابل الاستین در درم است.

الاستین در ماتریس خارج سلولی قرار دارد که برای انسجام سلول ها مهم است. نشان داده شده است که کمبود مس منجر به ریزش مو و تغییر فولیکول های مو می شود. مدت هاست که بحث شده است که آیا کمبود آهن باعث ریزش مو می شود یا خیر. در همین حال ، نتایج نشان می دهد که کمبود آهن ، به ویژه در زنان ، منجر به ریزش مو می شود. سلنیوم یکی دیگر از عناصر کمیاب است که مشکوک به ارتباط با مو است و نتایج هنوز مشخص نیست. مقادیر بیش از حد عناصر کمیاب می تواند منجر به عوارض معکوس مانند ریزش مو ، تغییر شکل ناخن یا مشکل در دستگاه گوارش شود.

ویتامین ها

علاوه بر ویتامین E ، ویتامین A و ویتامین D نیز برای سلامت موها مهم هستند. اثر دقیق ویتامین A مشخص نیست. با این حال ، نشان داده شده است که ویتامین A تأثیر مثبتی بر چرخه رشد مو دارد. وقتی بدن در معرض تابش خورشید (اشعه ماوراء بنفش) قرار می گیرد ، ویتامین D در بدن توسط پوست تشکیل می شود. بسیاری از مردم شمال اروپا به ویژه در فصل زمستان دچار کمبود ویتامین D هستند. ویتامین D برای روند صاف رشد موها مهم است. کمبود ویتامین D منجر به ریزش مو (آلوپسی) می شود. علاوه بر این ، کمبود ویتامین B (مانند ویتامین B12) و ویتامین H (بیوتین) نیز با ریزش مو و اختلالات عملکردی پوست ارتباط دارد.

تاثیر رژیم غذایی بر ریزش مو (بخش دوم)

رژیم غذایی که باعث رشد مو می شود چگونه باید باشد؟

تعیین این که آیا کمبود کلان یا ریز مغذی وجود دارد ، بسیار مهم است. رژیم متعادل معمولاً منجر به تأمین کافی تمام مواد مغذی مهم می شود. اگر بیماری های گوارشی (مانند بیماری سلیاک یا بیماری التهابی مزمن روده) دارید یا اگر از رژیم غذایی گیاهی استفاده می کنید ، ممکن است برخی از مواد مغذی مهم با مکمل های غذایی تکمیل (جایگزین) شوند.

لیست زیر نشان می دهد که مواد مغذی مورد نیاز به ویژه در کدام غذاها فراوان است:

ویتامین A: روغن کبد ماهی ، روغن نخل ، هویج ، مارماهی ، کلم پیچ
ویتامین B12: پوسته قلم ، صدف ، کاممبر ، بری ، گوشت قرمز ، ماهی
ویتامین C: استرولا ، کامو کامو ، گل رز ، توت خولان دریایی ، مویز
ویتامین D: روغن کبد ماهی ، مارماهی و ماهی های خوراکی دیگر ، قارچ ، پنیر ، جگر
ویتامین E: روغن آفتابگردان و سایر روغنهای با کیفیت بالا ، گردو ، موسلی ، سبوس خوراکی ، سویا ، خرچنگ
ویتامین H: سویا ، سبوس خوراکی ، بادام زمینی ، جگر ، تخم مرغ ، شیر کامل
روی: صدف ، جگر ، سویا ، امنتالر ، پرک جو دوسر
مس: پودر کاکائو ، آجیل بادام زمینی ، سویا ، خرچنگ ، ​​پودر جو کامل
آهن: جگر ، سبوس گندم ، تخمه کدو ، کنجد ، حبوبات
پروتئین: گوشت ، حبوبات ، تخم مرغ ، محصولات لبنی ، آجیل ، ماهی
اسیدهای چرب ضروری: روغن های گیاهی با کیفیت بالا مانند روغن کتان یا روغن گردو ، دانه کتان ، روغن شاه ماهی ، آجیل
کمبود مواد مغذی می تواند در میان بسیاری از علائم دیگر به صورت ریزش مو ظاهر شود.

انصراف از نظر


شماره تلفن همراه و نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نام
نام خانوادگی
امتیاز بدهید (از 1 تا 5) :