نکاتی در خصوص سوراخ کردن گوش
پیرسینگ گوش یا سوراخ کردن گوش سادهترین نوع عمل زیبایی است که در بین خانمها و حتی برخی از آقایان طرفداران زیادی دارد. برای سوراخ کردن گوش محدوده سنی خاصی وجود ندارد. خوشبختانه امروزه به جای استفاده از روش سنتی که شاید چندان هم بهداشتی نبود، از دستگاههای مخصوص سوراخ کردن گوش استفاده میشود.
توصیه ما این است که قسمتهای غضروفی گوش را دستکاری و سوراخ نکنید. چون گاهی اوقات به عفونتهای غضروفی منجر میشود که در موارد پیشرفته کار به جراحی و تخلیه چرک میانجامد. پیرسینگ گوش شاید در ظاهر ساده به نظر برسد اما اگر به درستی و با رعایت نکات بهداشتی انجام نگیرد، میتواند خطرناک باشد؛ بنابراین در این مطلب به معرفی مراقبتهای بعد از سوراخ کردن گوش پرداختهایم.
کدام قسمت گوش را سوراخ کنیم؟
تمامی قسمتهای گوش که متشکل از دو ناحیه نرمه و غضروف گوش است میتواند پیرسینگ شود. نرمهی گوش حالت نرم و گوشتی دارد و در پایینترین قسمت گوش به حالت آویزان قرار دارد. غضروف گوش نسبت به استخوان نرمتر و نسبت به نرمهی گوش سفتتر است. میان این دو قسمت از لحاظ نحوهی سوراخ کردن، زمان لازم برای بهبود یافتن و مراقبتهای بعد از آن تفاوتهایی وجود دارد.
سؤالاتی که باید قبل از سوراخ کردن گوش باید از خود بپرسید:
آیا پیرسینگ گوش برای شما مناسب است؟
اگر زیر شانزده سال سن دارید، به رضایت والدین احتیاج دارید، بنابراین قبل از انجام آن حتما مطمئن شوید که انجام این کار برای شما مناسب است یا خیر.آیا شما آماده هستید؟
دلایل پزشکی مانند حساسیت به فلزات یا سایر مشکلات و بیماریهایتان را در نظر گرفتهاید؟
همچنین باید این نکته را در نظر بگیرید که آیا اجازه دارید گوشهایتان را در محل کار یا مدرسه سوراخ کنید، زیرا پس از سوراخ شدن گوشها، بسته به نوع سوراخ کردن، نمیتوانید چندین هفته آن را از گوش بیرون بیاورید.
کدام نوع را می خواهید؟
درباره اینکه دوست دارید کدام قسمت از گوشتان یعنی نرمه گوش یا غضروف گوش را سوراخ کنید، حتما فکر کنید.
آیا شما آماده مراقبت پس از پیرسینگ گوش هستید؟
پیرسینگ گوش پایان کار نیست و پس از آن باید آماده باشید تا از پیرسینگ گوشتان مراقبت کنید تا از بروز هرگونه عفونت یا زخم جلوگیری شود.

مشاهده محصولات مراقبتی و درمانی
پس از سوراخ نمودن گوش به چه نکاتی دقت کنیم؟
- یادتان باشد که بعد از سوراخ شدن گوش، ناحیه سوراخ شده را لمس نکنید چرا که ممکن است این کار باعث عفونت شود. قبل از لمس کردن گوشهای خود، حتما دستان خود را با آب و صابون به خوبی بشوئید.
- بعد از ضدعفونی کردن محل سوراخ گوش، کمی گوشواره را با دستان خود بچرخانید. این کار مانع از چسبیدن گوش به گوشواره میشود. دقت کنید که این کار را باید با احتیاط و به آرامی انجام دهید.
- حواستان باشد که در طول درمان و زمان بهبودی زخم، هرگز نباید شنا کنید. این کار منجر به انتقال یافتن انواع باکتریها و ویروسها به گوش شما میشود.
- چیزهایی مانند روسری و کلاه که روی گوش را میپوشانند، ممکن است به گوش فشار بیاورند و باعث ایجاد عفونت در ناحیه سوراخ شده بشوند. پس بهتر است ترجیحا تا چند روز روی گوشها را با چیزی نپوشانید.
- یکی از نکاتی که باید به آن دقت کنید تعویض کردن لباس است. حواستان باشد که هنگام عوض کردن لباسها، مراقب گوشتان باشید و این کار را با احتیاط انجام دهید. گیر کردن گوشواره به لباس میتواند منجر به درد شدید شده و یا باعث خون ریزی زخم بشود.
- دقت کنید که هنگام استحمام از شامپو و ومواد شوینده برای شست و شوی گوشها استفاده نکنید. این مواد در تماس با ناحیه سوراخ شده میتوانند منجر به عفونت شوند و سوزش دردناکی را ایجاد میکنند. توصیه میشود موقع حمام کردن، حتما با یک پوشش پلاستیکی روی سوراخ گوش را بپوشانید.
- از نکات دیگر این است که هنگام خواب حواستان باشد که گوشوارهتان به جایی گیر نکند. حتما از بالشتهای تمیز و بدون بافت استفاده کنید و ترجیحا روی گوشی که تازه سوراخ شده نخوابید.
- اگر پس از سوراخ کردن گوش علائم عفونت را مشاهده کردید حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید.
درمان دارویی عفونت پیرسینگ گوش چگونه است؟
هنگام بروز عفونت شدید پیرسینگ گوش لازم است از پمادهای آنتی بیوتیک استفاده شود. پماد جنتامایسین و پماد تتراسایکلین برای عفونت سوراخ گوش مفید است و میتواند اثر درمانی مطلوبی داشته باشد. برای استفاده از این پمادها لازم است روزانه دو یا سه مرتبه تتراسایکلین یا جنتامایسین را روی محل زخم بزنید تا عفونت درمان شود.