نکاتی در خصوص ضد آفتاب کودک : بخش دوم
چه نوع ضد آفتابی برای کودک بیخطر است؟
برخی از ضد آفتابها برای کودک شما بهتر از سایرین هستند. در اینجا چند نکته برای خرید محصولی ایمن و موثر وجود دارد:
- سعی کنید ضدآفتابی را انتخاب کنید که مخصوص نوزادان یا کودکان باشد و ضد آب باشد.
- برای جلوگیری از بثورات، ترکیبات را از نظر وجود دی اکسید تیتانیوم و اکسید روی بررسی کنید. این مواد ضد حساسیت به جای اینکه مانند ضدآفتابهای شیمیایی جذب پوست شوند، روی پوست قرار میگیرند.
- روی برچسب باید "طیف گسترده" نوشته شود، به این معنی که در برابر اشعههای UVA و UVB محافظت میکند.
- SPF 30 تا 50 (و کمتر از 15) را انتخاب کنید. کارشناسان توصیه میکنند از محصولاتی که حاوی SPF بالاتر از 50 هستند استفاده نکنید، زیرا ممکن است موثرتر از SPF های پایینتر نباشند و میتوانند والدین را به این باور برسانند که مجبور نیستند بارها و بارها از آن استفاده کنند.
- از کرمهای ضدآفتاب حاوی دافع حشرات خودداری کنید، زیرا تاثیر کمتری دارند. اگر به داروی دافع نیاز دارید (و کودک شما بزرگتر از 2 ماه است و پزشک اطفال به شما اجازه میدهد)، آن را جداگانه بخرید و فقط پس از استفاده از ضد آفتاب روی آن اسپری کنید.

نکاتی برای محافظت از نوزادان در برابر نور خورشید
آیا قصد گذراندن زمان با کیفیتی را در بیرون از خانه با کودک خود دارید؟ با انجام اقدامات زیر از او در برابر گرما و آفتاب محافظت کنید :
- تا آنجا که ممکن است از ساعت 10 صبح تا 4 بعدازظهر از نور خورشید دوری کنید.
- تا حد امکان پوست را با لباسهای گشادی که بافتی تنگ دارند بپوشانید (به عبارت دیگر، خیلی شفاف نباشند). همچنین میتوانید لباسهای ضد آفتاب که دارای پارچه مخصوص برای محافظت بهتر از پوست هستند، خریداری کنید.
- کلاه لبه پهن را فراموش نکنید (اگر کوچولوی شما آن را نگه میدارد!) و اگر کودک به شما اجازه میدهد از عینک آفتابی که در برابر اشعههای UVA و UVB محافظت میکند استفاده نمائید.
- هرگز روی کالسکه پتو نکشید، زیرا خطر خفگی و داغ شدن بیش از حد را به همراه دارد. در عوض، از سایه کالسکه برای محافظت از کودک خود استفاده کنید یا با یک چتر مخصوص که در کناره قرار دارد، محافظت را تقویت کنید.
- مطمئن شوید که اگر کودک زیر 6 ماه است با شیر مادر یا شیر خشک و اگر 6 ماه یا بیشتر است با شیر و کمی آب هیدراته نگه دارید.
- در نهایت، در مورد گذراندن زمان در آفتاب گرم تابستان هوشمندانه عمل کنید. مراقب علائم کم آبی بدن (سرگیجه، قرمزی، گریه زیاد) و علائم آفتاب سوختگی باشید . اگر پوست کودک شما قرمز یا سوخته است، فورا او را به سایه منتقل کنید و در اسرع وقت یک کمپرس سرد روی لکههای صورتی قرار دهید.
اگر کودک شما به نظر میرسد که ممکن است پس از مدتی آفتاب سوخته شده باشد، یا سوالات دیگری در مورد قرار گرفتن نوزاد در معرض نور خورشید دارید، با پزشک اطفال خود صحبت کنید.